Přívlačové nástrahy

Novinka Nástrahy Westin
30.9.2015
Woblery Westin
Představujeme Vám novou unikátní vláčecí nástrahu HYBRID. Nástraha se skládá ze dvou částí. První část tvoří pevná hlava z plastu a druhá část je tělo z pevné naprosto realistické gumy. Obě části jsou mezi sebou spojeny zámkem. Ke každému Hybridu lze dokoupit náhradní gumové tělo, které se snadno vymění zasunutím do zámku.
Příběh Panther Martin
7.9.2014
Poslechněte si příběh o zázračném muži, vášnivém rybáři a vynálezci dokonalých výrobků pro rybolov. Stanislav Kuckiewicz se proslavil svými skvělými vynálezy pro rybářstvi. Od přívlače po mušku, až do patentování systému Panther Martin.
Woblery Jaxon ATRACT MULTI-PARTS
5.7.2014
Vícedílné woblery Jaxon
Nedávno jsem objevil nové vícedílné woblery tzv. swimbaity od firmy JAXON. Tyto sedmi a osmi-dílné jerky mě hned na první pohled oslovili, už jsem viděl ten perfektní chod díky těm mnoha...
Nástrahy na přívlač - Smáček
22.9.2011
V době dnešní revoluce v oblasti vláčecích nástrah jsem zabrousil do oblasti gumových nástrah. Výběrem pro dnešní článek je Smáček. Není to moje nejoblíbenější nástraha, stále vede wobler, ale určitě stojí za to napsat několik tipů a rad o této zajímavé nástraze. Pokud se Vám povede přijít na vhodný způsob lovu se smáčky, vhodné vedení, zažijete mnoho pěkných záběrů a budete se těšit, že se vám povede přelstít opatrné dravce, snad mezi nimi bude i ten vysněný trofejní kousek.
Dělený Jerk - revoluce v nástrahách na přívlač
24.8.2011
Jerk je nástraha bez lopatky, znal jsem jen několik nástrah s touto konstrukcí nejznámější Salmo - Slider a Faso, Water Scout - Slick a Bomber, Strike Pro, Savage Gear, atd.. Tento typ nástrahy jsem bral jako výzvu, sice mi trvalo delší dobu, než jsem se s těmito nástrahami naučil pracovat, způsob vedení nebyl jednoduché, ale i přes první neúspěchy jsem se nenechal odradit a nakonec se mi na tyto nástrahy povedlo přelstít několik pěkných dravců.
Jak to vidí ryba?
10.8.2011
Barvy umělých nástrah jsou věčně diskutovaným tématem. Při přívlači se snažíme dravcům nabídnout takovou barevnou napodobeninu nástrahy, která je téměř k nerozeznání od originálu nebo naopak takovou, která by přes svůj exotický vzhled vyprovokovala dravce k útoku. Jsou rybáři, kteří by přísahali na barvu bílou, jiní na žlutou, červenou, fialovou nebo hnědou. Ale který z nich má pravdu? Na tuto otázku není jednoduchá odpověď.
Originální třpytky VANPLA
29.6.2011
Chtěl bych se s vámi podělit o poznatky z lovu dravých ryb na třpytky vlastní výroby. Lovu ryb se věnuji od dětství a začal jsem pro svou potřebu zhotovovat plandavky a různě s nimi experimentovat. Po několika sezónách jsem se dopracoval ke zcela originálním třpytkám, které dnes velmi úspěšně používám. Zhotovuji je buď lesklé nebo matné, ve velikosti 3 až 8 cm a v tomto rozmezí odstupňované třeba po 1 mm. Velikostí se rozumí tělo třpytky bez trojháčku.
Rotační vrtulky (Propeller)
14.6.2011
Je to už nějakou dobu, co mi pan Vojáček dal několik plíšků rotaček ve tvaru vrtulky. Něco podobného, ale ve větších velikostech, je možné najít na mnoha amerických webech. Existují různé typy, avšak ten na fotografii se v kombinaci s muškou nazývá „Pistol Pete“. Tento typ rotační vrtulky najdete na americkém e-shopu cabelas.com. Výhodou této rotačky je, že se točí pořád, ať ji vedete pomalu nebo rychle. Rotuje opravdu parádně.
Přívlač s metodou Texas a Carolina Rig
12.5.2011
Obě metody Texas a Carolina fungují na jednoduchém principu. Před nástrahou je na návazci umístěno volně pohyblivé olůvko, tzv. Flip´n Sinker. U Texas metody je olůvko přímo u háčku, u metody Carolina je mezi olůvkem a háčkem umístěn krátký návazec. Olůvko spadne na dno jako první, následováno nástrahou, která se téměř ve stavu bez tíže pohybuje vodním sloupcem.
Montáž pro metodu Drop Shot
5.5.2011
Tato metoda pochází z USA, takže její vznik je opět spojen s lovem basů. Vyžití této metody se však nevztahuje pouze na lov okounů, ale i candátů, štik a pstruhů. U této montáže je olovo umístěno na konci vlasce a háček s nástrahou je umístěn nad olovem. U Drop Shot metody je háček uvázán tzv. Palomarským uzlem, který garantuje 90 stupňový úhel háčku od návazce. Na háčku nabízené nástrahy vydávají jemné vibrace dokonce i v klidové fázi.

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura