Základní data z historie MEPPS

   

1938: Vznik MEPPS

André Meulnart, vášnivý rybář, začíná s výrobou navijáků a třpytek pro svoji vlastní potřebu. Přitom využívá svoje mechanické znalosti (je inženýrem Peugeotu) a vědecké zkušenosti. Znamenité provedení jeho modelů je výsledkem důkladných a přesných studií a během třicetiletí je několik jeho vynálezů patentováno. V roce 1938, na základě narůstající poptávky vytváří (na 35,Boulevard de Strasbourg, Paris 10éme) „Manufacture ďEngins de Précision pour la Pêche Sportive“ (v překladu Továrna precizních potřeb pro sportovní rybolov). Společnost M.E.P.P.S. byla založena.

1951: Vstup na americký trh

Jednoho dne na jaře roku 1951, po konci druhé světové války, Todd Sheldon, Američan z Wisconsinu rybaří na Vlčí řece. Je velmi špatný den a Todd není schopen chytit ani jedinou rybu. Bez úspěchu vyzkoušel veškeré vláčecí nástrahy ze své krabičky. Na konci svých sil zkouší třpytku, která ležela na dně jeho rybářské brašny dlouhé dva roky. Tuto třpytku dostal od svého přítele, který ji přivezl z Francie. Ke svému údivu Todd uloví s touto nástrahou čtyři pstruhy o váze 12 lbs (přibližně 6 kg). V této době vlastní Todd malý řetězec obchodů se sportovními potřebami. Rozhoduje se uvést na trh tyto „francouzské třpytky“, které na něho učinily takový dojem. Ptá se svého přítele, Franka Velleka, zda by mu pomohl s poptávkou. Frank volá přítelkyni do Paříže, která souhlasí s výměnou třpytek za nylonové punčochy. Nicméně se třpytky prodávají mnohem rychleji než je přítelkyně schopna obnosit nylonové punčochy. Frank se vrací za André Meulnartem a představuje tvůrci Mepps Todda a tak mohou pracovat společně. Mezi oběma vášnivými milovníky rybaření a přírody je navázán okamžitý vztah. To je začátek dlouhé profesionální spolupráce a trvalého přátelství. Toto jsou první zaoceánské kroky MEPPS a Todd má vlastní cíl udělat z MEPPS číslo 1 v oblasti vláčecích nástrah v USA. To přijde později.

Současnost:

Aby mohlo dojít k této expanzi, MEPPS opouští Paříž a stěhuje se do nové výrobní jednotky o ploše 3000 m2 poblíž Nice do Contes v údolí Paillon na francouzské riviéře. Zde 70 zaměstnanců produkuje třpytky, které jsou nyní prodávány ve více než 80 zemích celého světa. V USA, více než 70 zaměstnanců pracuje speciálně pro americký trh a používají komponenty vyrobené ve Francii. Mepps, bráno celosvětově, je jediná továrna kompletně se věnující pouze výrobě třpytek, jediný výrobce na světě specializující se na jemnou a přesnou mechaniku vztahující se k rybám a rybaření, pouze jediná vyrábějící třpytky ze speciální měděné slitiny charakteristické pro Mepps a vyráběné pro ni dvěma předními světovými slévárnami, pouze jediná pracuje s americkým, kanadským a francouzským vědeckým výzkumným centrem pro rybí chování. V průběhu let až do současnosti Mepps zůstává prototypem vědecké preciznosti a vášně pro rybářský sport svých zakladatelů.





captcha

Poslat známému

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura