Přívlač a sportovní rybolov

Belly Boat
20.10.2015
Novinka!!Belly Boaty od firmy LINEAEFFE Klasik a XXL.
Mistrovství republiky v lovu z lodí
23.8.2012
V letošním roce se koná první mistrovství republiky v lovu z lodí. Na několik otázek jsme se zeptali statního trenéra pana Josefa Zahrádky. roku 2002 se zúčastňujeme různých mezinárodních závodů jako je evropský pohár v lovu štik ve Vasterviku, Laplland fishing festival a další závody především ve Skandinávii na těchto závodech jsme dosáhli celkem dobrých výsledků.
Jak na okouny s metodou Texas-Rig
2.11.2011
Jen málokterá ryba mně přirostla k srdci víc než okoun. Tento pruhovaný krasavec bývá náladový a je velice citlivý na změny počasí. A tak není mnohdy vůbec jednoduché okouna přelstít. Menší dravčíci se dají ulovit prakticky vždy a všude, ale opravdový velký samotářský okoun přijde jen jednou za čas. Nejčastějším místem, kde se věnuji lovu okouna, je údolní nádrž, a to ze břehu i z lodě. A právě teď, kdy nastává podzim, je nejlepší roční období pro lov větších a zkušených exemplářů.
Sumec - Desatero přívlačových přikázání
5.9.2011
Sumec je sexy. Vážně. Teď a tady to o něm veřejně prohlásím, i když má vousy a svaly. Žádné z těchto chlapských kriterií mi nezabránilo, abych se do něj, respektive do jeho lovu přívlačí zamiloval. Náš vztah ale procházel vývojem. Od nahodilých úlovků, jejichž občasnost byla daná tím, že se sumci ve vodách mého blízkého okolí téměř nevyskytovali, jsem se postupně propracoval k jejich pravidelnému chytání.
Fotopríbeh - Lov ostriežov na smáčky
18.8.2011
Čoraz viac klesajúce teploty na teplomeroch sú jasným signálom k tomu, že koniec sezóny sa neúprosne blíži. Nastáva čas, kedy takto na sklonku roka už po niekoľkýkrát, vyrážame na jedno malé a nenápadné jazero skúsiť uloviť nejakých slušnejších ostriežov, ktorých veľkosť na našich domácich vodách zďaleka nedosahuje nami vysnívané rozmery. Berieme to vždy ako príjemné spestrenie a pohodovú rybačku na sklonku sezóny.
Labští sumci na woblery - 2. část
3.8.2011
Mnoho rybářů se mě u vody ptá, zda-li na sumce použít vlasec nebo pletenou šňůru. Abych řekl pravdu nevím jestli dokážu na sto procent doporučit to nebo ono, ale můžu Vám předložit dle mého názoru klady a protiklady. Pletenka má jak víme daleko menší a nebo lépe řečeno nulovou průtažnost a tím pádem máme přímý kontakt s nástrahou a posléze i rybou. Vlasec zase daleko více pruží a funguje tím pádem jako jakýsi amortizér.
Štika - podceňovaný úlovek na přívlač - 2. díl
21.7.2011
Nové metody lovu, kvalitnější vybavení a nespočet nových nástrah nám v dnešní době dávají možnosti, o kterých se rybářům z dřívějších dob ani nesnilo. A to je také jedním z důvodů nárůstu úlovku velkých štik přívlačí. Dalším dobrým posunem pro tento lov se jeví nárůst soukromých revírů a režimem chyť a pusť. Na těchto lokalitách je tedy velká pravděpodobnost ulovení velkého dravce, neboť se všechny ryby pouští.
Pstruhová přívlač aneb Jak přelstít pstruha
15.7.2011
Každý pstruhař ví, že nejvhodnější čas k lovu je brzy ráno, nebo k večeru.To se většinou krmí i větší ryby. Při lovu přes den raději vyhledáváme úseky řek z části zastíněné stromy, podemleté břehy s kamením. Ryby v těchto místech mají své úkryty. Tam je můžeme překvapit i za pravého poledne. Prochytáváme každý kámen v řece, břehové partie s větvemi ve vodě.
Labští sumci na woblery - 1. část
13.7.2011
Před několika lety jsem byl pozván na setkání vláčkařů na řeku Moravu a tam jsem s neutuchajícím zájmem poslouchal vyprávění místních rybářů o vláčení sumců na této lokalitě. V té době to pro mě byla ryba z říše snů a úsek jejich řeky jsem bral jako panenskou vodu, kterou jsem jim strašně záviděl. S přibývajícím časem začaly prosakovat zprávy o ulovení několika jedinců i v Čechách například na řece Labi.
Kayakfishing - vybavení pro kayakfishing - 2. část
8.7.2011
Rybaření z kajaku je pro mnohé rybáře záhadou, není úplně jasné co všechno je na kajaku potřeba. V tomto článku se dozvíte základní věci o specifickém vybavení, které je na kajaku potřeba. Také se budeme zabývat základními vlastnostmi kajaků a tím jak tyto vlastnosti ovlivňují výběr kajaku.

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura