Přívlačové nástrahy

Co to vlastně je ten TUNGSTEN?
28.4.2011
Při zadání slova do internetového překladače se objeví chemický prvek wolfram. Když budeme pokračovat v pátrání dále a název tungsten zadáme do vyhledávače Wikipedie, vysype se na nás spousta informací. Světový název TUNGSTEN pochází ze švédštiny a v našem překladu doslova znamená těžký kámen. Tento název prvku používá mnoho jazyků včetně angličtiny a francouzštiny.
Jigovka - netradiční rotační nástraha
12.4.2011
Jigovka je malá rotační nástraha určená k lovu dravých, ale i nedravých ryb. Napodobuje vodní hmyz, larvy, nymfy a malé rybky. V součastnosti, kdy je trh přímo přesycen nejrůznějšími druhy umělých nástrah, jsme se i přes tyto fakta rozhodli zahájit výrobu jigovek a uvést na trh netradiční a novou nástrahu pro ultralehkou přívlač. Tato velmi kvalitní nástraha mimořádných vlastností, má i mnoho dalších předností, oproti ostatním nástrahám.
Gumené nástrahy, jigový lov a ich špecifiká
6.4.2011
V totmo článku sa zameriam na čoraz širšiu a populárnejšiu skupinu nástrah a to na nástrahy z mäkkých plastových hmôt, tzv. gumičky a na ich jednotlivé špecifiká a úpravy pre zlepšenie chodu. Neobídem ich špecifické vlastnosti a najvhodnejšie podmienky, pri ktorých ich ja používam a vylepšujem.
Plandavky a MFSpoon barbless hooks
23.3.2011
Len výnimočne sa objavia na trhu produkty o ktorých by sme mohli hovoriť v spojitosti s pomyselnou dokonalosťou, a obzvlášť keď sa jedná o typ nástrahy ktorý už pomaly začínal upadať do hlbokého zabudnutia. Nástupom módnej éry jednoduchého ale pritom zábavného lovu bojovných Pstruhov Dúhových a elegantných Sivoňov Amerických na stojatých vodách, sa však tieto nástrahy dostali opäť na výslnie, a svoje miesto veľmi účinnej nástrahy si opätovne poľahky získali.
Výroba vláčecího jigu
14.3.2011
Dnes bych rád Vás seznámil s výrobou jednoduché, ale velice úspěšné nástrahy k lovu nejen pstruhů, ale i ostatních dravých ryb. Právě s blížící se pstruhovou sezónou bych tuto nástrahu doporučil právě k lovu tohoto nádherného dravce. Jedná se o jig navázaný na těžší hlavičce. Co se týká vedení této nástrahy, tak je stejné jako při použítí twistů. Zpravidla ji necháme po náhozu vyklesat a po té vedeme přískoky nade dnem.
Maxxo GT BIO SPOONS - II. část
17.2.2011
Tyto nástrahy sa úrovňou prevedenia hodí skôr do klenotníctva ako na pulty rybárskych predajní. Je to jednoznačne Ferrari medzi plandavkami. Pri prvom nadhode som mal zlý pocit s toho, že do vody hádžem luxusný šperk. Séria nástrah svojimi úžitkovými vlastnosťami zastrešuje aj tie najnáročnejšie požiadavky každého pretekára. Snažili sme sa sortimentom zastrešiť všetky najpoužívanejšie techniky lovu na plandavky.
Maxxo GT BIO SPOONS - I. část
15.2.2011
Na trhu nie je veľa produktov v ktorých by sa stretlo toľko superlatív ako v tejto sérii pretekárskych prívlačových nástrah. Odhliadnuc od vynikajúcich úžitkových vlastností, každá z týchto nástrah v sebe skrýva elegantný a zároveň extravagantný štýl, nezameniteľný dizajn a fantastické úžitkové vlastnosti. Videl som tisíce rybárskych nástrah , ale tieto produkty som si na prvý pohľad zamiloval.
Druhy jigových hlaviček
31.1.2011
Jigové hlavičky jsou k dostání nejen v různých barvách, hmotnostech a velikostech háčků, ale také ve všech možných tvarech. Tvar hlavičky a umístění závěsného očka nám předurčuje způsob vedení. Nástrahou můžeme poskakovat po dně, vézt ji volně ve vodním sloupci nebo praktikovat vertikální přívlač. S některými druhy hlaviček, které se nachází na trhu rybářských potřeb vás seznámíme v následujících řádcích.
Moje nejoblíbenější woblery
24.1.2011
Už je to nějaký pátek co mně učarovaly woblery ILLEX. Od té doby jsem se stal zběratelem těchto skvostů. Lov na ně mám opravdu rád. Tiny Fry - tento woblerek, to je klasika od ILLEXU. Široká nabídka barev má využití téměř všude, skoro vždy najdete tu pravou a když nefunguje 5 cm verze není nic jednoduší než zkusit menšího 3,8 cm.
Úprava rotační třpytky
11.1.2011
Při pohledu z okna a na stránky kalendáře zjistíme, že začátek přívlačové sezóny je ještě nějaký ten měsíc daleko. Většina z nás určitě tuto dobu půstu tráví údržbou svého rybářského nádobíčka, přehrabováním se v krabičkách a úpravou nástrah samotných. I my zimní měsíce využíváme k přípravě na nadcházející sezónu.

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura