Moje nejoblíbenější woblery

Už je to nějaký pátek co mně učarovaly woblery ILLEX. Od té doby jsem se stal zběratelem těchto skvostů. Lov na ně mám opravdu rád. Zde bych vám chtěl představit některé druhy :

Tiny Fry

Tento woblerek, to je klasika od ILLEXU. Široká nabídka barev má využití téměř všude, skoro vždy najdete tu pravou a když nefunguje 5 cm verze není nic jednoduší než zkusit menšího 3,8 cm. Osobně rád chytám na 5 cm verzi, ale jsou dny kdy je 3,8 cm vražedná. Na tyto woby chytám hlavně tlouště a pstruhy. Jeho obrovská výhoda je, že není ani plovoucí ani potápivý zkrátka kam ho navedete tam vám zůstane, je to takzvaný suspending. Každá krabička kromě wobleru obsahuje ještě pytlík s náhradními jednoháčky. Tímto apeluji na všechny slušné rybáře ať si své woblerky přeháčkují hlavně na pstruhovce na tyto jednoháčky jeden na konci vám na lov úplně stačí a na ryby co budete pouštět je to aspoň šetrnější.

Privlač ILLEX - Tiny Fry

Chubby

Tento zavalitý 3,8 cm dlouhý woblerek je výborný do rychlejší vody. Má velmi agresivní chod a v kombinaci s kuličkou je velice zajímavý. Používám ho sice méně než ostatní typy, ale jsou vody kde rybám opravdu šmakuje. Když ho držíte v rychlejší vodě tak záběr vesměs na sebe nenechá dlouho čekat. Mám na něho nachytané vesměs větší jelce a potočáky. Jeden známý co na tyto woby také rád chytá, tak na něj má chycenou štiku 98 cm, což je na 3,8 cm woblerek docela pěkný úlovek.

Přívlač ILLEX Chubby

Chubby Minnow

Tento model se u nás na pultech objevil začátkem jara 2010 a stal se mým velkým favoritem. Je 3,8 cm dlouhý a jeho lopatka více namířená dolů mu dává agresivní chod. Velmi rád chytám na modré woblery a tento typ tuto barvu na rozdíl od serie Tiny Fry má. Při vedení jde trochu hlouběji a má takovej salmáckej styl, který ryby fakt můžou.

Přívlač ILLEX Chubby Minnow

 

Tohle jsou tři typy ILLEXŮ, které nejraději používám. Pro letošní rok jsem se rozhodl ještě vyzkoušet model Squad Minnow velikosti 6,5 cm. Na závěr bych chtěl ještě jednou apelovat na všechny slušné rybáře hlavně na pstruhových vodách, aby vyměnovali trojháčky za nabízené jednoháčky, je to opravdu šetrnější k rybám a třeba když budeme používat při vláčce na pstruhovce jednoháčky bez protihrotu tak budeme moc chytat ve stejném období jak muškaři, protože v čem je v takovém případě rozdíl?

Nashledanou u vody
Michal Janoušek





captcha

Poslat známému

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura