Články

Pstruh duhový - I. díl
16.12.2010
Do Evropy byl pstruh duhový importovaný z USA v roce 1882. Jeho původní domovinou je pobřeží Tichého oceánu a povodí řek na západním pobřeží Severní Ameriky od Aljašky až po Mexiko, povodí řek Kamčatky, Ochotského moře (zde původní populace jako Salmo mykiss a Salmo penshyinensis, které byly později i shledány jako tažná a netažná forma jednoho druhu), kde žije v horských potocích, velkých řekách a v příbřežní části oceánu.
Smáček - Fenomén doby
6.12.2010
Před pár lety se u nás takřka nepoužívali, ale dnes si bez nich spousta vláčkařů nedokáže představit svoji krabičku. Nejedná se o klasickou nástrahu s vlastním pohybem, záleží pouze na rybáři, jak jí dokáže oživit. A právě to dělá z této nástrahy něco jiného, kde si může každý nalézt svůj vlastní rukopis, svůj způsob vedení a nastražení, kterým se bude odlišovat od ostatních.
Candát - Elegantní dravec - I. část
21.11.2010
Lov candáta je napínavým sportem. Abychom dokázali tohoto královského dravce ulovit, musíme používat vhodné metody a vybavení. Stejně důležité je porozumět zákonům přírody, vody a ryb. Klíčem k úspěšnému rybolovu jsou totiž vědomosti a poznání souvislostí. Využijme tyto vědomosti, ale nezneužívejme je. Tak se budeme ještě dlouho radovat z krásných úlovků candáta v našich řekách a jezerech.
Lov se sbirulinem
4.10.2010
Je to vlastně přívlač s podvodním nebo hladinovým splávkem, kdy si volíme, v jaké hloubce a jak daleko chceme chytat. Tento způsob rybolovu vznikl v Itálii, kde už řadu let v této technice pořádají dokonce i závody. Pomocí tohoto splávku hodíme nástrahu daleko, vodíme ji v libovolné hloubce a necháme propadat pod různými úhly. Předností sbilurina je, že můžeme nahazovat daleko i lehké vláčecí nástrahy. Sbirulin je několik druhů a liší se především potápivostí a sklonem úhlu klesání.
Nymfy Berkley Power Bait
4.10.2010
Je to speciální nástraha imitující přirozenou potravu ryb – vývojové stadium vodního hmyzu. Nymfy spojují nejsilnější vůni a příchuť formuly Power Bait s třpytkovými šupinami. Účinné dráždící látky lákají zejména pstruhy duhové i obecné, siveny a okouny.Nymfa má unikátní pohybové vlastnosti. Chapadlo nymfy dává živou akci a více reálnou prezentaci. Je aromatizovaná a ryby ji drží v tlamě déle než jiné nástrahy, což dává větší šanci zaregistrovat záběr a zaseknout.

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura