Přívlačové nástrahy

Smáček - Fenomén doby
6.12.2010
Před pár lety se u nás takřka nepoužívali, ale dnes si bez nich spousta vláčkařů nedokáže představit svoji krabičku. Nejedná se o klasickou nástrahu s vlastním pohybem, záleží pouze na rybáři, jak jí dokáže oživit. A právě to dělá z této nástrahy něco jiného, kde si může každý nalézt svůj vlastní rukopis, svůj způsob vedení a nastražení, kterým se bude odlišovat od ostatních.
Erie jig - specialita na candáty
6.12.2010
Olovněné hlavy jsou nabízeny v tolika různých tvarech, že by jejich popis mohl vydat na celou knihu. Lze však vybrat dvě provedení, která si vydobyla pevné místo v krabičkách většiny rybářů chytajících na gumy. V první řádě je to u nás nejpopulárnější klasický jig s kulatou hlavou. Druhým typem je jig se speciálně tvarovanou (zploštělou) hlavou, který má úchytové očko ve svém těžišti. Je to nejpoužívanější jigová hlava pro lov candátů na světě a nazývá se ERIE – JIG.
Lov se sbirulinem
4.10.2010
Je to vlastně přívlač s podvodním nebo hladinovým splávkem, kdy si volíme, v jaké hloubce a jak daleko chceme chytat. Tento způsob rybolovu vznikl v Itálii, kde už řadu let v této technice pořádají dokonce i závody. Pomocí tohoto splávku hodíme nástrahu daleko, vodíme ji v libovolné hloubce a necháme propadat pod různými úhly. Předností sbilurina je, že můžeme nahazovat daleko i lehké vláčecí nástrahy. Sbirulin je několik druhů a liší se především potápivostí a sklonem úhlu klesání.
Nymfy Berkley Power Bait
4.10.2010
Je to speciální nástraha imitující přirozenou potravu ryb – vývojové stadium vodního hmyzu. Nymfy spojují nejsilnější vůni a příchuť formuly Power Bait s třpytkovými šupinami. Účinné dráždící látky lákají zejména pstruhy duhové i obecné, siveny a okouny.Nymfa má unikátní pohybové vlastnosti. Chapadlo nymfy dává živou akci a více reálnou prezentaci. Je aromatizovaná a ryby ji drží v tlamě déle než jiné nástrahy, což dává větší šanci zaregistrovat záběr a zaseknout.
Přívlač s Poppery
4.10.2010
Ranní mlha se pomalu válí nad vodní hladinou a v dálce je slyšet ,,srkání“ lovících okounů. Pomalu se přibližuji k místu, odkud tento zvuk přichází. Daleký nához přináší nástrahu do míst, kde se před chvílí ozývalo běsnění dravců. Ticho na hladině protíná typický zvuk pop, pop, pop. Tento zvuk náhle přeruší hlasité šplouchnutí a na hladině zůstávají jen kola. V tu chvíli se jeden z pruhovaných dravců zmocnil vetřelce na hladině – poppera. Každý, kdo propadl lovu na tuto nástrahu, zná tento pocit, kdy zvuk popu přeruší zalovení dravce.

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura