Prut Norstream Provokator PRS-592UL

Přívlač je sportovní disciplína ve které je potřeba neustále se zdokonalovat, rozvíjet se a přizpůsobovat.  Dnešní možnosti jsou pro nás závodníky obrovské a je mnohdy velice těžké rozhodnout se, do kterých prutů budu investovat, je těžké rozhodnout se tak aby tyto pruty splnily mé vysoké požadavky jak na kvalitu tak funkčnost a neposlední řadě i po finanční stránce.

Výzvu, vyzkoušet pruty od firmy Norsteam jsem přijal, protože již dříve jsem měl tu čest zkoušet pár prutů a fakt, že jsem majitelem těchto prutů již tři roky mě utvrzuje v tom, že na začátku bylo mé rozhodnutí věnovat pozornost této značce správné.  Testovací kousek, tedy prut  "Norstream Provokator", jsem měl možnost vyzkoušet na našich krásných pstruhových vodách u nás i v zahraničí.

Přívlač - Martin Foltýn - Prut Norstream Provocator Přívlač - Prut Norstream Provocator

Už jen samotný název "Provokator", něco napovídá. Z celkové řady těchto osmi nových prutů jsem měl možnost vyzkoušet typ PRS - 592 UL v délce 175 cm a s gramáží 0,8 - 7,9.  Výrobce udává velmi rychlou akci, což můžu potvrdit.  Oproti předchozím prutům typu Stage a Areal je o dost rychlejší. Typ v kratší verzi mi po pár vycházkám doslova přirostl k ruce. Nejvíc mě překvapila jeho přesnost při nahazován a při vodění nástrahy. Dal by se nazvat univerzálním prutem. Zkoušel jsem s ním chytat všechny nástrahy menších velikostí. Nedoporučil bych ho na chytání s těmi nejmenšími gumovými nástrahami typu mikrotwistr.

Výborně mi seděly rotačky velikosti 00 - 1 a woblery do 5cm. Při lovu na gumové Berkley nymphy s gramáží od 1g až do 3g to bylo to pravé.  Dosti citlivá špička s určitostí dokáže rozpoznat i ty nejjemnější záběry. Líbí se mi, že spodní část prutu je dosti tuhá při záseku (což je velmi důležité). Při zdolávání zdatnějšího pstruha dobře zvládal a odpružoval výpady. Dokonalé kvalitní a dobře rozložené očka jsou samozřejmostí.

Prut Norstream - Provokator  Prut Norstream - Provokator

Pro můj první pocit po nasazení navijáku na prut mě trochu vadila mezera korku v rukojeti. Vlastním prut Areal kde je uchycení podobné, ale tam je měkčí materiál z PVC. U tohoto prutu použil výrobce kvalitní korek. Myslím, že pro rybáře s větší dlaní jako mám já, by mohl být korek o něco delší. Je to poznatek více testovacích rybářů a tak firma Norstream pružně zareagovala a u dalších prutů dovezených pro volný prodej, bude tento komponent prodloužen.

Prut Norstream - Provokator  Prut Norstream - Provokator

To by byla zatím jediná výtka tohoto jinak krásného prutu, který si určitě najde spoustu příznivců v ultralehké přívlači a mezi těmi co mají rádi rychlejší akci prutů. Až se objeví na trhu, určitě si ho koupím. Zatím jsem ho mohl vyzkoušet na menších řekách, kde se osvědčil velmi dobře. Budu mít tu čest ho vyzkoušet za 14 dní na MS v Itálii. Věřím, že mi pomůže k dobrému výsledku.

Tento prut jsem testoval velice rád a již se těším na testování dalších prutů ze série Provokator. Jožka Foltýn.





captcha

Poslat známému

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura