Prut Norstream Dynamic CZ 602 UL

Po několika vycházkách k vodě s prutem Areal dostávám možnost otestovat novinku pro rok 2011, kterou připravila firma Norstream. Je to prototyp prutu s označením DY CZ 602UL vrhací zátěž 0,8 - 4,5g. Jedná se o pokračování ve velmi kvalitní řadě prutů Dynamic II. Tato nová série prutů je určena hlavně pro lov tloušťů, kdy se jedná o doplnění mezery mezi pruty Areal a Stage, ale spíš se jedná o částečnou náhradu prutů Stage, prut Dynamic CZ byl vyvinut speciálně pro české podmínky dle podnětů od několika špičkových závodníků.

Zhodnocení jednotlivých komponent prutu

  • Rukojeť: Netradiční volba kombinace korku + pěny. Na první pohled jsem si řekl, proč to neudělali celé z korku, ale při uchopení prutu do ruky jsem usoudil, že to není vůbec špatná kombinace. Prut sedí velmi pěkně v ruce. Tuto kombinaci má pouze prototyp, sériově vyráběné pruty mají rukojeť celou z korku, i toto provedení je velmi příjemné do ruky.
  • Délka rukojeti: 29 cm (včetně sedla pro naviják)
  • Uchycení navijáku: Závity jsou umístěny v přední pohyblivé části rukojeti.
  • Očka: Kvalitní Fuji očka
  • Počet oček: 7
  • Blank: Při prvním švihnutí mě překvapila rychlá akce prutu a zároveň velká citlivost. Jeho rychlost a akci bych zařadil do označení Fast.
  • Váha prutu: Jen 72g. Což je velkou předností oproti konkurenčním výrobcům, lehčí pruty na UL přívlač jsem u žádného výrobce nenašel!!!

Pstruh chycený na přívlač s prutem Dynamic CZPřívlač - prut NORSTREAM Dynaic CZ v akci

Testování prutu

Prut jsem dostal do ruky před zahájením pstruhové sezony, takže jsem hned využil tohoto zahájení a vydal jsem se na první test. Návštěva směřovala na malý pstruhový potok, kde jsem se setkal s jedním kolegou z ligové soutěže. Ukazuji mu novinku od firmy Norstream Dynamic CZ a nedalo se přehlédnout jeho nadšení z tohoto prutu. První čest měla moje nejoblíbenější nástraha wobler Siek-M typ Paproch ve velikosti 2,5 cm. Po několika náhozech přichází drbnutí a na woblera zaútočil první tlouštík. Další prohazování překonalo mé první dojmy, prut má velmi dobrou akci, přesné a daleké hody i s touto malou nástrahou (váha do 1g).

Přívlač - tloušť chycený na prut Dynamic CZ

Po několika zastávkách trefuji prvního pstruha, byl to duhák kolem 30 cm, prut dostává první větší zátěž a jsem zvědavý, jak si s touto rybou v proudu poradí, výsledek byl velmi překvapivý, prut to zvládl bez sebemenšího zadrhnutí. Velmi rychle reagoval na snahu ryby, zbavit se nástrahy, několik výpadků a nakonec rybu zbavuji nástrahy z tlamy a dávám jí volnost. Pocity z prutu jsou opravdu velmi pozitivní. Po několika ulovených rybách ( tloušť, duhák i potočák ) půjčuji prut kolegovi. Po chvíli chytá i on svůj první úlovek na tuto novinku a jeho dojmy jsou také velmi pozitivní.

Po několika návštěvách na malých říčkách dostává prut šanci na Berounce, kde máme krajské přebory, prut ukazuji několika závodníkům a jejich názory jsou také velmi kladné. Berounka je ta pravá voda na otestování tohoto „ speciálu na tlouště“. Během závodu měním nástrahy z malé rotačky do velikost 00 na malé woblery do velikost 3 cm. Během závodů jsem na prut vytáhl několik tlouštů a musím uznat, že je to opravdu zážitek. Prut velmi rychle reaguje na výpadky, tudíž se mi tímto skvostem povedlo minimalizovat ztracené ryby.

Okoun chycený na přívlač s prutem Dynamic CZ

Při dalších návštěvách jsem měl možnost vytáhnout na tento prut několik tlouštů přes 40 cm a nějaké pěkné okouny, s tímto prutem je vylovení ryby opravdový zážitek. Doporučuji všem milovníkům UL přívlače a pro závodní činnost.

Vhodná nástraha

  • Třpytka: Rotační třpytka do maximální velikosti 1.
  • Wobler: Doporučuji woblery do maximální velikosti 5 cm ( při hlubinném provedení woblera je to do velikosti max 3,5 cm. Větší lopatka u woblera způsobuje velkou amplitudu a špička prutu to nezvládá ). Ideální velikost pro dokonalou práci prutu je wobler do 3 cm s ponorem do max. 1m.
  • Gumové nástrahy: Twister velikost do 4 cm a hlavička do max. hmotnosti 3g.
  • Marmyška: Běžné velikosti v kombinaci s patentkou.

Použití prutu

  • UL přívlač, závodní činnost, lov na malých říčkách, malé potoky, řeky s menším proudem, pro přesné nahazování s malou nástrahou.
  • Výhoda tohoto prutu je rychlost, malá hmotnost, kvalitní provedení, postavení na cílovou rybu a také cenová dostupnost.

Prut se vyrábí ve dvou provedeních:

  • Označení DYCZ 602UL: vrhací zátěž 0,8 - 4,5 g
  • Označení DYCZ 662UL: vrhací zátěž 1,5 - 6 g

Firma Norstream stále vymýšlí nějaké novinky, když jsem měl v ruce Areal a následně Dynamic CZ, tak jsem si říkal, že už snad nic lepšího nevymyslí, ale byl jsem rychle vrácen do reality a byla mi představena další novinka roku 2011, tentokrát prut Provokátor (viděl jsem nějaké testy a musím konstatovat, že odolnost tohoto prutu je opravdu neskutečná. S prutem se zátěží do 10g zvednete ze země 1,4 kg, což je při miniaturní síle blanku ve špičce prutu neuvěřitelné). O tomto prutu se určitě ještě dozvíte, ale až v dalším testu.

Oficiálně proběhne představení těchto novinek ( Dynamik CZ, Provokator a další nová řada Spiker ) dne 5.11.2011 v Jestřabicích na Norstream Cupu 2011.

Krásné chvíle u vody přeje
Václav Lukeš, www.chytryrybar.cz





captcha

Poslat známému

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura