Prut Norstream Areal 66L Jaeger

Stále se snažíme hledat nějaké novinky, které by trošku provětraly naší peněženku a udělaly nám velkou pocitovou radost. Já této mánii propadám od dob, co se věnuji přívlači. ze začátku jsem neměl dostatek finančních prostředků, ale s odstupem času jsem si postupně dopřával více a více radosti a rozšiřoval jsem svojí sbírku přívlačových prutů. Tato mánie se ještě prohloubila, když jsem se začal věnovat závodní přívlači, kde jsem zjišťoval, že mi jeden prut nestačí. Jeden jsem potřeboval na rotačky, jeden na twistery atd. No stále jsem jich neměl dost, určitě to někteří velmi dobře znáte a to ani nemluvím o těch komentářích od mé manželky.

Stále jsem se snažil a určitě ještě snažit budu abych našel ten vhodný prut, který mi padne nejlépe do ruky. Musím konstatovat, že mi prošlo rukama několik značek jako jsou Shimano, Ron Thomson, DAM, Berkley, Cormoran, Albastar, Mikado, Jaxon a Dragon. Každý prut se hodil na něco jiného, chvějivou špičku jsem používal a stále používám na twistery, Shimano na rotační třpytky a woblery, Dragon na malé rotačky, Mikado na malé woblery atd. Velkým překvapením pro bylo objevení pro mě neznámé značky Norstream. Tyto přívlačové pruty byly zase úplně něco jiného, než jsem měl ve své sbírce.

Měl jsem v ruce několik typů od tohoto výrobce a musím konstatovat, že na první pohled vypadaly všechny dobře. Zakoupil jsem si jeden levnější prut Freestyle na otestování a moje první dojmy byly docela dobré, stále jsem měl pocit, že by se mi více hodil prut, na který jsem měl zálusk od začátku. Nechtěl jsem, ale investovat do něčeho neotestovaného, nicméně jsem neodolal a pořídil jsem si druhý prut od tohoto výrobce, tentokrát Norstream Areal - typ 66L Jaeger s vrhací zátěží 2-10g.

Přívlač - Prut Areal 66L Jaeger

Musím konstatovat, že když jsem ten prut držel v ruce, říkal jsem si, že je to fakt bomba. O to víc jsem byl mile překvapen, když jsem na něj nasadil naviják a vydal jsem se na první testování. Jako první měla tu čest rotačka ve velikosti 00 a výsledek byl opravdu neuvěřitelný. Nečekal jsem od prutu takové přesné nahazování, hlavně s rotačkou jsem docílil dalekých hodů a bylo to pro mě velmi milé překvapení.

Prut je velmi rychlý, kvalitní provedení, odlehčená kvalitní očka a pro mě velmi vyhovující krátká rukojeť. Po pár náhozech na mé oblíbené řece jsem otestoval prut v akci, sice jen na pár tlouštích, ale i to mi stačilo, abych se přesvědčil, že se jedná o velmi kvalitní provedení. S tímto prutem se mi snížilo i procento spadlých ryb. Nasadil jsem tedy woblera ve velikosti 5 cm, i s touto nástrahou jsem se přesvědčil, o dalekých hodech a přesností náhozů. Při tažení větší ryby ( štička kolem 55 cm ), jsem měl pocit, že má tento prut opravdu velké rezervy.

AR-66L Jaeger - detail prutu Přívlač - Norstream Areal 66L - rukojeť Přívlač - Norstream Areal 66L - detail rukojeti

Prut Areal je velmi kvalitní střední třída z řad od výrobce Norstream. Vhodné použití je pro lov pstruhů, sivenů, jelců, okounů, bolenů, štik a candátů. Při použití malého navijáku velikost 10-20 a vlasci do 0,14 je to opravdu zážitek. Všem, kteří rádi chytají UL přívlač, můžu jen doporučit. Samozřejmě Norstream nabízí i velmi kvalitní závodní pruty pro opravdové vyznavače UL přívlače, jedna slabší stránka těchto prutů je vyšší cena, ale zase na druhou stránku, pokud to stojí za to, tak se to vyplatí a investice do těchto skvostů opravdu za tuto cenu stojí.

Přívlač - Akce prutu Norstream 66L Jaeger Areal Jaeger zvládne i hmyzí woblery

V letošním roce připravuje firma Norstream několik novinek, osobně se nemůžu dočkat, až uvedou na trh nový prut Provokator, jehož testovací vzorek jsem měl v ruce a musím konstatovat, že jsem lepší prut na Ultra lehkou přívlač neviděl, ale o tom možná někdy příště. Věřím tomu, že se o těchto prutech dozvíte ještě více, a budete mít tu možnost pruty vidět na vlastní oči, třeba ve vzorkové prodejně, nebo na některé rybářské výstavě.

Dobrý lov přeje Václav Lukeš
www.chytryrybar.cz





captcha

Poslat známému

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura