Podzimní štičí výprava na Hejlov

Přemýšleli jsme jak využít volný čas našich přátel z Ruska a kam je vzít aby si zachytali a popřípadě i něco ulovili. Typ od kamaráda Radima jet na štičí jezero v Hejlově u Pelhřimova se ukázal jako správná volba. Spolu s Honzou, taťkou (sokolíkem) a dvěma kamarády jsme dorazili časně ráno na místo. Počasí nám slibovalo, že se den vydaří. Polojasno s mírným větříkem bylo ideální. Voda byla čistá, mělká od 1m do 1 a půl metru. Brodění s mírnými obtížemi, dno bahnité.

Při výběru nabídnutých prutů mě nejvíce sedl prut Dynamic II 68M 5-25g. délka 2,03m pro jeho lehkost a dynamiku. Prvně jsem prochytával spodní partie jezera. Na prutu bylo dobře cítit každé klepnutí nástrahy o dno. Tam ale záběry nepřicházely tak jsem změnil taktiku a velké kopyto jsem vodil při hladině. Po několika hodech přišel tvrdý záběr od slušné štiky. Souboj s 80 cm štikou jsem si náležitě vychutnal. Tímto jsem si potvrdil, že můj odhad při výběru prutu Dynamic II byl správný.

Přívlač štika - Martin Foltýn

Chytal jsem na šňůru 0,10mm,na gumové nástrahy jako jsou kopyta,twistery o velikosti 10 – 15cm a na 5 až 10g hlavičky. Háčky měli zamáčknuté protihroty. Přestože byly protihroty zamáčknuté se mi podařilo do podběráku dostat šest z osmi zdolávaných štik. Největší měla přes 85cm.

Chytal jsem vedle Kyryla, je to konstruktér prutů Norstream. Jen samotné chytání vedle takové osobnosti mě opravdu hodně dalo. Jeho styl chytání, nahazování je zase o něčem jiném a pro mě je to vysoká škola! Aniž by si to člověk uvědomil sleduje souseda, snaží se z jeho umu něco podchytnout. Za to jsem opravdu vděčný protože jsem zjistil, že když si už začínám myslet, že všechno umím přijde někdo kdo opravdu umí a já mám zese o čem přemýšlet a to celé mě posouvá pořád dál a dál a já mám tak možnost se neustále zdokonalovat.

Štika kterou jsem ulovil je moje zatím největší a myslím, že i sokolík který neměl zrovna svůj den mi ji určitě přál. Výprava to byla pro mě opravdu zdařilá a já děkuji za to ,že jsem tam mohl být!

Nashledanou u vody
Martin Foltýn





captcha

Poslat známému

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura