OKOUN SPINNING CUP 2010

Jarní závod

Závod se konal na revíru Příštpo u Jaroměřic nad Rokytnou. Pro nás to byl po zimě první přívlačový závod a tak jsme se opravdu těšili. Spolu s námi se zúčastnili např.kamarád František Cafourek a státní trenér přívlače David Maixner.

Závod byl šestikolový s rotací po každém kole a přestávkou na oběd. Revír byl před závodem dobře zarybněn, takže první kola se ryby podle předpokladu chytaly hodně a postupem aktivita ryb slábla. První dvě kola jsem se sehrával s novým prutem a mnoho ryb mě u podběráku popadalo. Ale i přes tyto nesnáze jsem se držel mezi prvními. Postupně jsem došel na nástrahu která fungovala. Pro mě bylo důležité, že jsem v každém kole během prvních deseti minut zdolal rybu,tím jsem byl po celý závod v pohodě.

Závody v přívlači - Martin Foltýn - 3. místo

Po obědě byla situace klasicky horší. Frekvence zdolaných ryb slábla. Tím ,že jsem bojoval v každém kole do poslední minuty jsem si udržel skore. Výsledkem mého snažení bylo krásné třetí místo. Můj úspěch připisuji i poklidné a příjemné atmosféře která vládla po celý závod. Bylo přítomno 30 závodníků. Organizátor měl závod pěkně připravený a domyšlený do posledních detailů.

Zmíním ještě mé kolegy. Jožka Foltýn(Sokolík) si pokazil jedno kolo, udělal zero a to mu vyneslo nižší umístnění, skončil na 21. Honza Gregor zachytal o něco lépe než sokolík. Vítězství a putovní pohár si opět jako v loni odvezl kamarád ze Slovenska Laco Mlynarovič.

Podzimní závod

Závod se opět konal na revíru Příštpo u Jaroměřic nad Rokytnou Po pravdě jsem nemohl dospat jak jsem se těšil. Když jsme ráno odjížděli sám pro sebe jsem si představoval jak stojím na stupních vítězů a přebírám putovní pohár. Myslím, že jsem nebyl ten den sám kdo měl takové ambice. Například kamarád Laco, který kdyby vyhrál, tak by to byl pro něj tzv. hatrick a to by byla bomba.

Do závodu jsem nastoupil v dobré náladě. Předsevzal jsem si, že budu makat až dokonce. Závod byl klasicky šestikolový. Snažil jsem se v každém kole chytat naplno až do konce. 90% závodu jsem odchytal na mé nejoblíbenější pruty Stage od Norstreamu a v kombinaci s navijákem Daiwa jsem si vytvořil sestavu, která mě umožnila pohodové a akční chytání. Za top nástrahu prozradím oranžovou nymfu. Když jsem přišel na ten správný způsob a podání nástrahy šlo to. Bohužel až do posledního kola. Tam mě jaksi všechno zradilo, ryba ne a ne se nechat chytit!

Takže mé snažení v posledním kole zero! Bezprostředně po tomto kole jsem byl dost smutný a naštvaný sám na sebe, ale věděl jsem ,že jsem víc udělat nemohl. O to větší šok bylo pro mě vyhlašování výsledků. Když vyhlašovali vítěze a volali moje jméno měl jsem obrovskou radost! Říkal jsem si to snad néééé vždyť jsem měl nulu! Byla to pravda.Mé přání odvést si putovní pohár se splnilo! Co z toho plyne? Pro mě je to důkaz, že se vyplatí makat až dokonce a to že se v některém kole nezadaří neznamená vzdávat závod polevit .

Závody v přívlači - Martin  Foltýn - 1. místo

Lovená ryba byl převážně pstruh duhový, nějaká štika a i kapr za tlamu. Počasí vyšlo, všichni byli spokojení a dobře si zachytali. Mám radost, konkurence byla velká a já mám před sebou nelehký úkol obhájit toto mé vítězství v dalším závodě.

Za tým Jestřabice
Martin Foltýn





captcha

Poslat známému

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura