NORSTREAM CUP 2010

V sobotu 6. 11. 2010 proběhl na přehradě Jestřabice první ročník přívlačových závodů Norstream Cup. Přívlačového klání se zůčastnilo 87 závodníků ze tří států. Čechů bylo 56, Slováků 29 a 2 závodníci z Chorvatska. Mezi přihlášenými byly i dvě ženy. Podle zvučných jmen tohoto sportu, která byla na soupisce, bylo jasné, že se klání účastní skoro celá špička České a Slovenské republiky.

Ráno se už od šesti hodin podávalo sele na rožni. Po losování obdržel každý ze závodníků památeční přívěšek a tašku s cennými nástrahami. Samotný závod byl rozdělen na pět hodinových kol s rotací  po  každém kole. V závodě bylo zakázáno použití háčků s protihrotem, plovoucích materiálů, sbirulín, nástrah obsahujících peří a bočních přívěsů. Po třech kolech, ve kterých bylo poznat, že přehrada Jestřabice je velmi dobře zarybněna, následovala dvouhodinová přestávka na oběd, který byl v ceně startovného.

  

Během přestávky probíhala prezentace prutů firmy Norstream , kde asi největší pozornost vzbuzovaly novinky pro rok 2011 - pruty Provocator a Dynamic CZ. Po dobrém obědě následovaly dvě poslední kola, kde se tak zvaně začal lámat chleba. Ryb se chytalo méně než dopoledne a každá ryba na víc znamenala cenné body. Ryby se drželi dále od břehu, tak mezi nástrahami převládali plandavky a rotačky fluorescenčních barev před klasickými gumami. Na podzimní počasí braly ryby nezvykle dobře, i když některé kontakty byly velmi rychlé a často nesekatelné. 

Během závodu se nachytalo 1 172 kusů ryb, v tom bylo 60 kusů štik, 3 okouni a jeden jeseter. Jeseter měřil 86 cm a největší ulovená štika 57 cm. Firma Norstream připravila pro závodníky velmi hodnotné ceny v celkové výši 235 000 Kč. Pro úspěšné závodníky na 4. až 25. místě byly připraveny pruty značky Norstream a první tři nejlepší závodníci si odnesli kromě krásných pohárů i finanční obnos v hodnotě 2 400 euro, 1 600 euro a 800 euro.

Na stupních vítězů stanuli:

1. Peter Horňák (SR)
2. Jožka Foltýn (ČR)
3. Juraj Smatana  (SR)

Nejlepší žena:

62. Veronika Ševčíková

Z 25 oceněných závodníků bylo 14 ze Slovenska a na celém závodě bylo vidět, jak mají duháka zmáknutého a proč jsou letos Mistry světa. Závod se celkově vydařil a i počasí bylo na toto období velmi slušné. Poděkování patří manželům Šlesingerovým za výborné zarybnění revíru. Honzovi Gregorovi za to, že uspořádal tak dobrý závod a firmě Norstream za krásné ceny.





captcha

Poslat známému

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura