Novinka 2018 Navijáky Daiwa LT

Pro rok 2018 má firma DAIWA nový koncept navijáků (Light & Tough – Lehký & Pevný). Nové LT navijáky jsou výrazně lehčí a zároveň nabízí mnohem více síly a pevnosti, než předchozí modely navijáků.

Nové modely Daiwa:

Rybářský naviják Ballistic LT 17

Ballistic LT 17´ je založen na novém Daiwa LT konceptu navijáků (Light & Tough – Lehký & Pevný). Nové LT navijáky jsou výrazně lehčí a zároveň nabízí mnohem více síly a pevnosti, než předchozí modely navijáků. Velikost těla navijáku se zmenšila, zatímco výkon navijáku se zvětšil díky nové konstrukci těla i převodů. Pevné tělo ze Zaionu bezpečně chrání převody a umožňuje navíc i snížení váhy navijáku. Brzdný systém ATD zajišťuje okamžitý nástup brzdné síly bez počátečního odporu. Frézovaná hliníková klička je pevně přišroubovaná k tělu navijáku a tak v kličce nevzniká žádná vůle. Systém MagSealed chrání naviják před vniknutím vody hřídelí a tak se naviják výborně hodí i na mořský rybolov- zatímco převody Tough Digigear nabízí dostatek síly a permanentní odolnost při zdolávání ryby.

Brzdná síla navijáku byla dodatečně zintenzivněna novým designem – velikosti 2500/3000 mají maximální brzdnou sílu 10 kg, velikosti 4000/6000 umožňují brzdnou sílu až 12kg, zatímco menší modely mají brzdnou sílu do 5kg.

Velikost 6000 je dodávána se zdolávací kličkou, která se skvěle hodí při velkém napětí při zdolávání. Hodí se i na jigování, nebo feeder.

Parametry:

Rybářský naviják Exceler LT

Inovovaná série navijáku Exceler LT vás přesvědčí jak svým tichým a hladkým chodem, tak svou nízkou hmotnostní. Nový LT koncept zajišťuje ještě pevnější a odolnější tělo navijáku v kombinaci s větší silou převodů i lepším brzdným systémem. Nový design převodů umožňuje větší přenos síly a zlepšuje jejich odolnost, zatímco brzda ATD zajišťuje okamžitý nástup brzdné síly a poskytuje tak optimální brzdnou sílu.

Brzdná síla: 1000/2000: 4kg, 2500/3000: 10kg, 4000/6000: 12kg

Velikost 6000 je dodávána se zdolávací kličkou, která se skvěle hodí při velkém napětí při zdolávání. Hodí se i na lehké jigování, nebo feeder.

Rybářský naviják Fuego LT

Nový naviják Fuego LT vás přesvědčí svou lehkou váhou a silným tělem. Série Fuego LT byla vyvinuta na základě nového LT konceptu a spojuje současné úspěšné technologie Daiwa s novým konceptem těla navijáku Light&Tough. Použitím nového karbonového materiálu DS5 mohla Daiwa drasticky snížit váhu navijáku a zároveň značně zvýšit robustnost těla v porovnání s konvenčním ABS kompozitovým materiálem (velikost 2500 – 205g!). Díky tomu nabízí série Fuego nízkou hmotnost při maximální odolnosti. Nová konstrukce převodů Tough Digigear umožňuje redukci velikosti těla navijáku v kombinaci s vylepšeným přenosem síly a delší životností. MagSealed systém chrání naviják před vniknutím vody a částeček špíny zatímco brzda ATD zajišťuje okamžitý nástup brzdné síly a poskytuje spolehlivou podporu při zdolávání ryby.

Brzdná síla: 1000/2000: 4kg, 2500/3000: 10kg, 4000/6000: 12kg

Velikost 6000 je dodávána se zdolávací kličkou, která se obzvláště hodí při vysoké zátěži – skvělá na lehké jigování nebo feeder.

Parametry:

Rybářský naviják Legalis LT

Také série Legalis byla vyvinuta podle nového LT konceptu a nabízí standard vysoké kvality, stejně jako hladký chod a rybáře překvapí i velmi atraktivním poměrem cena/výkon.

Snížením váhy těla navijáku a aplikací inovativní technologie DS5 – kompozitu z karbonového vlákna, mohla Daiwa dosáhnout dramatického snížení váhy těla navijáků podle LT konceptu. A tak nový Legalis LT 3000D váží jenom úžasných 215 gramů! Nově vyvinuté převody Tough Digigear II se zvětšenými ozubím umožňují navýšení síly a zároveň i posílení odolnosti převodů. ATD brzda pracuje bez prodlení a uvolňuje požadovanou brzdnou sílu bez počátečního odporu.Brzdná síla navijáku byla ještě více posílena – velikost 3000 nabízí maximální možnou brzdnou sílu až 10kg!

Brzdná síla: 1000/2000: 4kg, 2500/3000: 10kg, 4000/6000: 12kg.

Velikost 6000 je dodávána se zdolávací kličkou, která se obzvláště hodí při vysoké zátěži. Tato klička je skvělá na lehké jigování nebo feeder.

Parametry: