Mistrovství ČR juniorů aneb GRILL TEAM zabral

Ve dnech 25.-26.6. 2011 proběhlo v Týně nad Vltavou Mezinárodní mistrovství České republiky juniorů v přívlači. Grill team měl v na mistrovství dva chytající závodníky - Martina Svobodu a Ondru Duška v kategorii do 21 let (Béda Nikl junior byl také nominován, ovšem z osobních důvodů se nemohl zúčastnit) a dva zástupce v pozici trenérů v kategorii dětí do 15 let - Míru Návaru alias Číčana u svého jihočeského závoďáčka a Otu Hlaváče u tří závodníků z Mladé Boleslavi (Kryštofa Doležala, Jana Ševců a Davida Šubrta).

Přívlač - MiČR juniorů 2011 - GRILL TEAM  Přívlač - MiČR juniorů 2011 - GRILL TEAM

Soupeření nejstarší kategorie závodníků probíhalo v proudnější broditelné vodě ve dvou oddělených sobotních a nedělních kolech. Po sobotě byl Martin s Ondrou na prvním a druhém místě, průběžné pořadí klukům přineslo mírně větší psychické problémy, např. těstoviny, které se podávali k večeři, roztřesenýma rukama dojedli okolo 23 hodiny večerní - dlouhou dobu to vypadalo, že pravidlo chyť a pusť aplikovali už i na potraviny. Naštěstí se klukům po dlouhém převalování na posteli povedlo kolem čtvrté ranní usnout, a tak je nedělní budíček v 5:00 zastihl v nejlepší formě.

U oběda se dozvídám skvělou zprávu, Martin Svoboda první místo s přehledem udržel a Ondra Dušek vydřel skvělé třetí místo, přičemž za sebou nechal např. takového borce jako je člen seniorské reprezentace Martin Foltýn. Prostě je znát, že se od nás skvělých Grillteamových závodníku již stihli hodně naučit. 

V nejmladší kategorii za Mladou Boleslav potažmo Středočeský kraj nastoupili čtyři kusy - tři výše zmiňovaní a Tomáš Kaňkovský alias mladý Špáda. Ryb se moc nechytalo a ke všemu toho klukům dost popadalo a takřka pernamentně ohnuté pruty dávaly obrázek o četnosti zdejších vázek.

Přívlač - MiČR juniorů 2011 - GRILL TEAM

Přezevšechno kluci bojovali jako lvi a v ohromné konkurenci nejlepší místo z našich borců vybojoval Kryštof Doležal, který se umístil na celkovém devátém respektive s vyloučením Slovenské reprezentace na sedmém místě (Kryštof ulovil zároveň i největší rybu závodů - štiku 65,4 cm), v těsném závěsu na desátém místě zakončil závod státním trenérem koučovaný Tomáš Kaňkovský, na místě třináctém Jan Ševců alias Hobit, na místě devatenáctém smolně David Šubrt.

Závody se konaly na kvalitní vodě za super průtoku, naši favoriti potvrdili kvalitu a nejmladší si přičichli k závodní přívlači, to vše i díky našim sponzorům a Grill teamu.

Jedinou kaňkou na mém kvalitním zážitku byl fakt, že jsem kvůli rybářské nenasytnosti našich nejmladších trávil sobotní pozávodový večer pod jezem v Hněvkovicích, kde klukům přišlo i několik candátů a slušný bolen, ovšem po návratu od vody jsem v trenérském zázemí s politováním zjistil kompletní absenci alkoholických nápojů a přetlak přechytralých trenérů s narušenou motorikou.

Přívlač - MiČR juniorů 2011 - GRILL TEAM

Za Grill team a rybářský kroužek MB . Oto Hlaváč.