GEMÁČEK a JAVORNÍČEK opět na rybách. Tentokrát na přehradě v Jestřabicích.

Brněnský Nadační fond Gemáček a Javorníček pracuje ve prospěch Domova pro osoby zdravotně postižené Javorník ve Chvalčově u Bystřice pod Hostýnem. Významným partnerem fondu je olympijský vítěz z Pekingu ve střelbě David Kostelecký. Od roku 2009 je partnerem nadačního fondu také reprezentační tým v ČR v přívlači.

Nadační fond Gemmáček na rybách

Den sliboval, že se počasí vydaří. Po příjezdu námi očekávaných „našich rybářů“ a po nezbytném vřelém přivítání, jsme si mezi sebe rozdělili naše kamarády a chytání mohlo začít. Já jsem byl nápomocen Lukymu, Horajdě a Marušce. To, že za ty roky jsou z nich již zdatní rybáři mluví třeba úlovky Marušky, která nejenže chytla největší rybu toho dne, jesetera 108 cm ale zdolala i kapra 65 cm.

Lukáš s Horajdou byli také úspěšní, cejny a pstruhy jsme nestačili počítat. Radost jakou měli při úspěšném úlovku je nepopsatelná. Užili jsme si opravdu spousty legrace. Všichni okolo byli také zapálení do chytání a my pomocníci jsme mnohdy nestačili nahazovat. Dopoledne uteklo jak voda a mezi tím co jsme my chytali o sto šest, tak pro nás další kamarádi připravili pochoutky v podobě grilovaného masíčka a klobásek od pana Aleše Diváckého z jeho řeznictví. Jídlo bylo jako vždy výtečné.

Po menší pauze jsme opět zaujali své pozice u prutů a lov začal nanovo. Pravdou je, že odpoledne se již rybám tak nechtělo jako dopoledne ale to nám na dobré náladě nijak neubralo. Člověk si ani neuvědomil jak ten čas letí a byl tu čas návratu. Rozloučili jsme se s přáním šťastné cesty domů.

Poděkování patří majitelům Šlesingerovým a všem, kteří si v tom našem uspěchaném životě našli čas a věnovali ho těmto našim kamarádům, kteří by se jinak s jejich různým postižením k vodě na ryby sami nedostali.

My se také vracíme domů obohacení o plno zážitků a těšíme se na další setkání se všemi.
Jožka Foltýn (sokolík) a František Cafourek.





captcha

Poslat známému

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura
image