Přívlač a sportovní rybolov

Chytáme Tlouště - 1. díl - Pobláznění
11.12.2010
Už ani nevím kolik to je let, kdy jsem se poprvé setkal s rybou, která provází celý můj rybářský život. Určitě je to však velmi dlouho, kdy jsem měl tu čest s ní seznámit. Je to ryba s níž se potkávám na svých rybářských výpravách téměř každý den. Jmenuje se jelec tloušť. Pro mnoho rybářů je velmi ceněnou sportovní rybou, která dokáže svým ulovením potěšit srdce i mysl spousty z Vás, sportovních rybářů.
Okoun - II. část
6.12.2010
Život okounů a jejich zvyky byly nastíněny v předchozím díle. Jak jsme slíbili, tento článek je věnován nástrahám a technikám lovu, se kterými se okouni nejčastěji loví. Plandavka není nic jiného než kousek ohnutého plechu s háčkem a přesto se na ni chytá již stovky let. Různé tvarování plechu je příčinou rozličných pohybových vlastností. Od líného kolébání až po divoké kmitání. Plandavky napodobují rychle unikající kořist, která se možná také na chvilku zastaví, aby v zápětí nasadila k dalšímu úniku.
Candát - Elegantní dravec - II. část
6.12.2010
Jak bylo napsáno v minulé části, můžeme při vláčení candátů můžeme s úspěchem používat woblery, smáčky, twistery, banja, kopyta a mrtvou rybku. Při chytání woblerem je nejdůležitější rychlost vláčení. Když jedeme rychle, zachytává se o dno a úplně se do něj zapíchne. Pokud najdeme správnou rychlost vedení, bude kmitavě a kývavě napodobovat pohyb prchající rybky.
Okoun - I. část
6.12.2010
Jednou z nejsportovnějších ryb u nás je okoun. Dá se chytat v průběhu celého roku, včetně lovu na dírkách, a téměř na všech revírech. Pokud má rybář vyvážené množství štěstí a umu může jich za vycházku ulovit i několik desítek, a to i pěkných kousků. No a souboj s prohnaným „starým“ okounem je také silným adrenalinovým zážitkem, a to nejen díky jeho síle. Když už se ho podaří oklamat a zaseknout, není ještě vyhráno. Při zdolávání si nenechá ujít žádnou příležitost k zajetí pod kořen či větev ve vodě, kde tuší možnost utržení z rybářova vlasce.
Candát - Elegantní dravec - I. část
21.11.2010
Lov candáta je napínavým sportem. Abychom dokázali tohoto královského dravce ulovit, musíme používat vhodné metody a vybavení. Stejně důležité je porozumět zákonům přírody, vody a ryb. Klíčem k úspěšnému rybolovu jsou totiž vědomosti a poznání souvislostí. Využijme tyto vědomosti, ale nezneužívejme je. Tak se budeme ještě dlouho radovat z krásných úlovků candáta v našich řekách a jezerech.
Blbej duhák
4.10.2010
Kouzlu lovu pstruha duhového na jezerech jsem propadl asi před 12 lety. Od té doby se pro mě stal doslova drogou. V roce 1997 jsem se jel podívat na Poličku. Jako zastánce jezerního muškaření nemohl chybět na zahájení pstruhového režimu. Zvláště když jsou od nás „poličská jezera“ vzdálena sotva 40 km. řijel jsem v odpoledních hodinách a díval se, jaké neskutečné ryby se zde tahají. Když jste zvyklý na pstruhy z řeky a teď vidíte půlmetrové krasavce, po záseku vyskakující skoro metr do výšky – komu by se nezastavilo srdce.

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura