Přívlač a sportovní rybolov

Štika - podceňovaný úlovek na přívlač – 1. díl
1.7.2011
Pro mnohé vláčkaře specialisty, je štika dravec hloupý, který Vám zaútočí na každou předloženou nástrahu. U menších exemplářů to bývá někdy i pravda, ale myslím, že přelstít velkou štiku k záběru vyžaduje kromě štěstí i dosti citu a umu. Před několika lety jsem o ulovení velké štiky slyšel pouze z doslechu a tak jsem se začal naplno věnovat lovu velkých štik přívlačí.
Kayakfishing - rybaření z kajaku - 1. část
19.5.2011
Až do minulé sezóny byly rybářům k dispozici pouze klasické pramičky a různé nafukovací šílenosti typu BellyBoat. Nyní rybářský řád umožňuje rybolov i z kajaků, které jsou k rybolovu určeny. Tímto se fanatikům do přívlače a muškaření nabízí nová dimenze lovu z lodě. Kajaky svojí podstatou nabízí „vodní“ alternativu k té naší oblíbené procházce u vody. Kombinují totiž několik vlastností, které žádný jiný tip plavidla nenabízí všechny.
Lipenská pohádka
7.2.2011
Ze všech stran člověk slyší jak je Lipno vychytané a zdevastované. Já jsem na Lipno jezdil velice rád a mohu potvrdit, že se tu dříve ryb nachytalo opravdu hodně. Má poslední dobrá chytačka na Lipně se odehrála na podzim v roce 2003. Byl jsem už po několikáté v Černé zátoce. Je první týden v říjnu a v zátoce kromě starého rybáře, který zde chytá již 30 let nikdo nebyl. Na rybářskou dovolenou nás mělo jet celkem 5 rybářů a nakonec jsem zde pouze já a manželka Danda.
Pstruh duhový - III. díl
26.1.2011
Na co a jak se dá ještě chytit pstruh duhový. Třetí díl Pstruha duhového se věnuje technikám lovu duháka na woblery, gumy a umělé mušky. Tímto dílem se s vámi seriál o této rybě loučí, takže Vám do dalších pstruhových sezón přejeme hodně úspěchů a bojovných protivníků na druhém konci vlasce.
Podzimní štičí výprava na Hejlov
21.1.2011
Přemýšleli jsme jak využít volný čas našich přátel z Ruska a kam je vzít aby si zachytali a popřípadě i něco ulovili. Typ od kamaráda Radima jet na štičí jezero v Hejlově u Pelhřimova se ukázal jako správná volba. Spolu s Honzou, taťkou (sokolíkem) a dvěma kamarády jsme dorazili časně ráno na místo. Počasí nám slibovalo, že se den vydaří. Polojasno s mírným větříkem bylo ideální. Voda byla čistá, mělká od 1 do 1,5 půl metru. Brodění s mírnými obtížemi, dno bahnité.
Jak je jednoduché být rovný a rovnější
9.1.2011
Když jsem s přívlačí na pstruhových vodách cca před 7 lety začínal, tak jsem patřil k celé řadě rybářů, kteří při vláčení používali a dodnes určitě používají třpytky a woblery. Touhle cestou jsem se vydal, protože mi v té době připadala naprosto normální a běžná. Výpravy k vodě jsem automaticky bral jako odpočinek a relaxaci a ani ve snu mě nepadalo, že při těchto výpravách můžu cíleně ubližovat rybám a hlavně pstruhům, které jsem na tyto nástrahy nejčastěji chytal.
Pstruh duhový – II. díl
3.1.2011
V pořadí již druhý díl série o pstruhovi duhovém nese podtitul Na co a jak ulovit duháka. Následující článek však díky množství informací, které Vám chceme o lovu této ryby sdělit, pojednává pouze o chytání na třpytky, tedy rotačky a plandavky. O ostatní techniky lovu Vás samozřejmě nepřipravíme a podělíme se o naše zkušenosti v dalším pokračování, které vyjde již brzy
Rozhovor s Bertusem Rozemeijerem
29.12.2010
Bertus začal psát články o rybách již v roce 1980 a to na žádost nizozemského časopisu „Beet magazine“. Již před tím si však vybudoval mezi rybářskou veřejností dobré jméno chytáním kapitálních štik na muškařský prut. „Beet magazine“ je dceřinným časopisem „Blinkeru“, nejznámějšího evropského časopisu o rybaření. Krátce po zveřejnění jeho prvních článků napsal vlastní knihu o lovu štik, candátů a okounů. Během několika let bylo prodáno více než 19 000 výtisků této publikace.
Pstruh duhový - I. díl
16.12.2010
Do Evropy byl pstruh duhový importovaný z USA v roce 1882. Jeho původní domovinou je pobřeží Tichého oceánu a povodí řek na západním pobřeží Severní Ameriky od Aljašky až po Mexiko, povodí řek Kamčatky, Ochotského moře (zde původní populace jako Salmo mykiss a Salmo penshyinensis, které byly později i shledány jako tažná a netažná forma jednoho druhu), kde žije v horských potocích, velkých řekách a v příbřežní části oceánu.
Chytáme Tlouště - 2. díl - Tlouští nálady
11.12.2010
Ti z vás, kdo se jejich lovem zabývají, tak ví nejspíš, o čem mluvím. Tloušť je tou nejnáladovější rybou. Myslím si, že nálady ženy, jsou jen slabým odvárkem. Doufám, že teď nenarazím. Chuťové nálady tlouště, byly hlavním důvodem mého zájmu o tuto rybu. Rozhodl jsem se, že jeho nálady důkladně prozkoumám a časem úplně prolomím. Dnes již vím, že to je úkol na celý život. To prostě do detailu vůbec nejde. Každý voda je něčím specifická, každý den se opět mění. Každý tok má jiné podmínky.

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura