Články

Gumené nástrahy, jigový lov a ich špecifiká
6.4.2011
V totmo článku sa zameriam na čoraz širšiu a populárnejšiu skupinu nástrah a to na nástrahy z mäkkých plastových hmôt, tzv. gumičky a na ich jednotlivé špecifiká a úpravy pre zlepšenie chodu. Neobídem ich špecifické vlastnosti a najvhodnejšie podmienky, pri ktorých ich ja používam a vylepšujem.
Maxxo GT BIO SPOONS - II. část
17.2.2011
Tyto nástrahy sa úrovňou prevedenia hodí skôr do klenotníctva ako na pulty rybárskych predajní. Je to jednoznačne Ferrari medzi plandavkami. Pri prvom nadhode som mal zlý pocit s toho, že do vody hádžem luxusný šperk. Séria nástrah svojimi úžitkovými vlastnosťami zastrešuje aj tie najnáročnejšie požiadavky každého pretekára. Snažili sme sa sortimentom zastrešiť všetky najpoužívanejšie techniky lovu na plandavky.
Maxxo GT BIO SPOONS - I. část
15.2.2011
Na trhu nie je veľa produktov v ktorých by sa stretlo toľko superlatív ako v tejto sérii pretekárskych prívlačových nástrah. Odhliadnuc od vynikajúcich úžitkových vlastností, každá z týchto nástrah v sebe skrýva elegantný a zároveň extravagantný štýl, nezameniteľný dizajn a fantastické úžitkové vlastnosti. Videl som tisíce rybárskych nástrah , ale tieto produkty som si na prvý pohľad zamiloval.
Pstruh duhový - III. díl
26.1.2011
Na co a jak se dá ještě chytit pstruh duhový. Třetí díl Pstruha duhového se věnuje technikám lovu duháka na woblery, gumy a umělé mušky. Tímto dílem se s vámi seriál o této rybě loučí, takže Vám do dalších pstruhových sezón přejeme hodně úspěchů a bojovných protivníků na druhém konci vlasce.
Moje nejoblíbenější woblery
24.1.2011
Už je to nějaký pátek co mně učarovaly woblery ILLEX. Od té doby jsem se stal zběratelem těchto skvostů. Lov na ně mám opravdu rád. Tiny Fry - tento woblerek, to je klasika od ILLEXU. Široká nabídka barev má využití téměř všude, skoro vždy najdete tu pravou a když nefunguje 5 cm verze není nic jednoduší než zkusit menšího 3,8 cm.
2. liga sk. B - 2. kolo Litovel - 2010
5.1.2011
Ve dnech 17.-18.7. 2010 se konalo 2.kolo II.ligy skupiny B v Litovli. Jak jednoduše to zní, ale já jsem byl pověřen organizací těchto závodů. Po roce závodění mě Standa Pernický požádal, zda bych byl ochoten pořádat závody na revíru v blízkostí mé mateřské MO, aby se závody nepořádali pořád na stejných revírech. A tak jsem navštívil schůzi výboru MO Litovel a zeptal se, jestli bych mohl pořádat na revíru Morava 19 rybářské závody.
Pstruh duhový – II. díl
3.1.2011
V pořadí již druhý díl série o pstruhovi duhovém nese podtitul Na co a jak ulovit duháka. Následující článek však díky množství informací, které Vám chceme o lovu této ryby sdělit, pojednává pouze o chytání na třpytky, tedy rotačky a plandavky. O ostatní techniky lovu Vás samozřejmě nepřipravíme a podělíme se o naše zkušenosti v dalším pokračování, které vyjde již brzy
Rozhovor s Bertusem Rozemeijerem
29.12.2010
Bertus začal psát články o rybách již v roce 1980 a to na žádost nizozemského časopisu „Beet magazine“. Již před tím si však vybudoval mezi rybářskou veřejností dobré jméno chytáním kapitálních štik na muškařský prut. „Beet magazine“ je dceřinným časopisem „Blinkeru“, nejznámějšího evropského časopisu o rybaření. Krátce po zveřejnění jeho prvních článků napsal vlastní knihu o lovu štik, candátů a okounů. Během několika let bylo prodáno více než 19 000 výtisků této publikace.
Oostvoornse Meer
22.12.2010
Pod tímto názvem se skrývá jeden z nejlepších jezerních pstruhových revírů v Evropě. Je to 233 hektarové holandské jezero, které se nachází v těsné blízkosti Severního moře. Za velkými bojovnými pstruhy se sem sjíždí nadšení rybáři z celého kontinentu. Asi nejčastěji tu narazíte na Angličany, Němce, Francouze a samozřejmě na místní lovce. Nad přívlačí zde zatím mezi rybáři převažuje muškaření, ale podle našich zkušeností se tu dají ryby velmi dobře nachytat i na vláčku.
Návrat k jezeru ASNEN
19.12.2010
Rok se zase sešel s rokem, je tu říjen 2010 a my opět stojíme na břehu jezera Asnen plni očekávání trofejních candátů a okounů. Naše skupinka nadšenců se rozrostla o dva členy Kubu a Michala takže jsme teď Michalové dva. Po vyřízení formalit se ptáme starého Johnsona jak to vypadá a dostáváme ne zrovna dobrou odpověd. Neustále se mění tlak a ryby zkrátka nežerou. Tak to je mazec, ale uvidíme třeba se to zlomí.

Aktuální zprávy

15.1.
2018

Akce!! Sleva 20%

Tradiční narozeninová sleva 20%. Letos proběhne od 10. února do 18. února.
24.3.
2015

Novinka 2015 Daiwa EXIST

Nejlepší přívlačový naviják na trhu!!! Již na Českém trhu.
Reklama
Reklama

Partneři webu

ČRS - Český rybářský svaz
MRS - Moravský rybářský svaz
Chytej.cz - Blíž k rybám
MRK.cz - stále na rybách
Rybářská speciálka Zábranský
Ofsetová tiskárna A.M.G.
contimex - reklamí agentura