2. liga skupina B - 2. kolo - Litovel 2011

Druhé kolo 2. ligy skupiny B proběhlo tak jako loni v Litovli. Závod opět parádně nachystal Forestův team. Jelikož pánové už nachystali i první kolo, tak jim patří velké poděkování. Ranní závod se chytal na Moravě nad městem a odpoledne se chytalo ve městě Litovli. Po loňském se očekávalo roce velké množství jelců a okounů. Bohužel počasí bylo proti, takže ryb bylo méně, ale i přesto to byl krásný závod.

V pátek se konal trénink nad a mezi závodními úseky. Ryby docela braly, tak jsme si říkali, že závod by měl být o hodně rybách. Večer jsme nalosovali úseky a zjistil jsem že chytáme stejně jako loni. Pro nás z týmu vláčíme.cz měl tento závod jednu zvláštnost, protože náš kapitán Roman (BOB) Stříž chytal tento závod za team MIJATO, takže to byl přímo bratrovražedný boj. 

V sobotu ráno po téměř celonočním dešti se jde ráno chytat nad město, jedná se o brodící závod začátek a je v 7 hodin ráno. Překvapivě voda není až tak kalná je jen mírně přikalená. Ráno je poměrně chladno což není dobré pro jelce a změny tlaku ani pro okouny. Nějaké ryby se v ranním závodě pochytali, ale maximální počet byly 4 ryby na závodníka, holt počasí neporučíš.

Po obědě se přesouváme do města, zde voda vypadá lépe a slunko občas prosvitne skrz mraky. Snad to bude o více rybách a opravdu více ryb se chytá. Bohužel v průběhu závodu se voda opět kalí a fouká silný vítr. Notně prokřehlí jdeme na večerní losování. Potom honem spěcháme na večeři, nasoukat do sebe nějaký ten tekutý svetr po tom vymrzlém dnu, který spíše připomínal podzimní počasí než letní červenec.

LRU přívlač - Třpytka - Takhle to vypadá po tekutém svetru  LRU přívlač - Hurá na ryby

Druhý den ráno míříme opět nad město na ranní fleky. Zdá se být o něco tepleji, ale je to jako včera ryb se chytá méně. Já osobně jsem měl více záběrů než v sobotu tak se mi to zdá lepší. Bohužel i dnes je tu pár míst kde se vůbec nechytají ryby. V druhé půlce dopoledního závodu se ještě spustil déšť, to abychom si to pořádně užili. Všichni už čekají na konec ranního závodu, protože potom se jede se do rybářské chaty na svíčkovou.

LRU přívlač - Dokonalá souhra závodníka a řeky Moravy  LRU přívlač - Bobíkova hlubina

Po dobrém obědě, za stále padajících kapek, se přemístujeme na odpolední závod. Naštěstí nejsme s cukru tak něco musíme vydržet. Za stáleho deště se chytá téměř celý odpolední závod a přesto se opět ve městě chytá docela dost ryb. Potom se po skončení odpoledního kola se vracíme na vyhlášení do rybářské chaty, po vyhlášení nastává vřelé rozloučení a my se rozjíždíme domů. Cestou domů už někteří z nás už spřádají plány na poslední závod, který se bude konat v Břeclavi.

Přes celkovou nepřízeň počasí to byl opravdu pěkný závod a ještě jednou musím poděkovat celé Forestově partě, která to opět skvěle zvládla. My všichni z týmu vláčíme.cz se budeme mimořádně těšit na případný další závod v Litovli.

Za všechny závodníky přeje dobrý lov
Michal Janoušek

Fotogalerie ze závodu:
http://www.privlac.cz/ii-liga-skb-2011-2kolo.html?id=26&lid=439

Výsledky závodu ke stažení: